Άγιος Νικόλας Κρασάς στο Μαύρο Βράχο

Words by

Άγιος Νικόλας, (Κρασάς)

Νοτιοδυτικά του Ιερού Προσκυνήματος της Μυρτιδιώτισσας στη θέση Μαύρος Βράχος βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Νικόλαος Κασιμάτης, (το όνομα αναφέρεται στην αφιερωματική επιγραφή),  καπετάνιος ενός μικρού πλοίου φορτωμένου με κρασιά, κινδύνευσε να πνιγεί σε μεγάλη φουρτούνα και παρακάλεσε τον Άγιο της θάλασσας να τον σώσει και εκείνος θα κάνει ένα εκκλησάκι στη μνήμη του, στο σημείο εκείνο. Το τάμα του το άκουσε ο άγιος, το πλοίο σώθηκε και ο καπετάνιος, πιστός στον όρκο του, έχτισε το εκκλησάκι, αλλά, αντί για νερό, που δεν υπήρχε στην περιοχή, χρησιμοποίησε κρασί από το φορτίο του πλοίου για να κάνει τη λάσπη και για το λόγο αυτόν το εκκλησάκι ονομάστηκε Κρασάς. 

Το εκκλησάκι χρονολογείτε εκεί από το 17ο αι. Τα τελευταία χρόνια, με την επιμέλεια της Εγχωρίου και της Εκκλησιαστικής επιτροπής της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος προς το ναό.

Η περιοχή προσελκύει πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της. Θεωρείται το καλύτερο εύκολα προσβάσιμο σημείο του νησιού για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα. 

Πρόσβαση: Ασφαλτόδρομος μέχρι το Ιερό προσκύνημα Μυρτιδίων και μετά  τσιμεντόδρομος

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us