ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

"Ταξίδι στα Κύθηρα"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

"Ταξίδι στα Κύθηρα"

Κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Κυθήρων διοργανώνει το «Ταξίδι στα Κύθηρα», το ετήσιο δημοτικό φεστιβάλ με πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα συναντήσει εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, επιστημονικά συμπόσια, λαογραφικές εκθέσεις, παραδοσιακά πανηγύρια, ενημερωτικές διαλέξεις, αθλητικές συναντήσεις και θρησκευτικές τελετουργίες.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από διάφορους χώρους της τέχνης καταθέτουν την ψυχή τους και τα έργα τους στο κοινό σε διάφορα σημεία του νησιού. 

Για τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το φεστιβάλ μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το επίσημο site του Δήμου, από τα ΜΜΕ του νησιού και από διάφορα τοπικά έντυπα. Επίσης μπορεί να κατεβάσει το σχετικό πρόγραμμα από έδω.

Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της μπάντας αυτής στα πολιτιστικά δρώμενα των Κυθήρων. Ιδρύθηκε από τον  αείμνηστο αρχιμουσικό  Στρατή Θεοδωρακάκη και άλλους φιλόμουσους από τον Ποταμό το 1964. Αριθμεί σήμερα γύρω στους 30 μουσικούς , οι οποίοι εργάζονται σε εθελοντική βάση, και καλύπτει τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές του νησιού, δίνοντας παράλληλα  πολλές επιτυχημένες συναυλίες.

Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα  καλλιτεχνικά σωματεία των Κυθήρων και συγκεντρώνει γύρω του πολλούς μουσικούς και άτομα που ενδιαφέρονται για τα γράμματα και τις τέχνες. Εκτός από την μπάντα παρελάσεων λειτουργεί στους κόλπους του σωματείου χορωδία παραδοσιακής μουσικής, και εργαστήρια εικαστικών, μαριονέτας και κινηματογράφου.

Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου.

Καλλιτεχνικό ταξίδι

Τα τελευταία χρόνια πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στα Κύθηρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Ο χώρος του Μερκάτο στη Χώρα και η αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στον Ποταμό έχουν φιλοξενήσει πολλές καλλιτεχνικές εκθέσεις ενώ οι πλατείες της Χώρας, του Ποταμού και των Φρατσίων «ντύθηκαν» μουσικά με τις μελωδίες γνωστών τραγουδοποιών. Αρκετές συναυλίες φιλοξενούνται επίσης στον χώρο του ηλιακού ρολογιού στον Αβλέμονα, στις προβλήτες των λιμανιών της Αγίας Πελαγίας και του Καψαλιού και στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us