Το νησί των Αντικυθήρων

Τα Αντικύθηρα (Tσιριγότο) βρίσκονται νότια των Κυθήρων. Οι σημερινοί λιγοστοί κάτοικοι του νησιού είναι απόγονοι των Κρητών που το εποίκισαν πριν 300 περίπου χρόνια. Τα ήθη, έθιμα, η μουσική και η ντοπιολαλιά των Αντικυθήρων είναι όμοια με της δυτικής Κρήτης. Διαθέτει ελικοδρόμιο, ιατρείο και καλό οδικό δίκτυο που συνδέει τους περίπου 10 οικισμούς. Ποταμός ή «Λιούς», σύμφωνα με τους ντόπιους, είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού.

Τα Αντικύθηρα ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Κυθήρων ως Τοπική Κοινότητα, η οποία διατηρεί γραφείο στο νησί. (τηλ.2736033004)

Στα Αντικύθηρα υπάρχει ο μοναδικός Ορνιθολογικός Σταθμός στην Ελλάδα. Στόχος του σταθμού είναι η παρακολούθηση των σχεδόν 250 ειδών πτηνών που έχουν καταγραφεί στο νησί, καθώς και η προστασία του Μαυροπετρίτη, ενός είδους θαλάσσιου γερακιού, που στα Αντικύθηρα διατηρεί τη μεγαλύτερη αποικία του παγκοσμίως.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης των απανταχού Αντικυθηρίων “Ο Άγιος Μύρων” θα βρείτε επίσης πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα Αντικύθηρα.

Πλούσιο και ιστορικό φωτογραφικό και βίντεο υλικό για το νησί θα βρείτε στην σελίδα του γνωστού Αντικυθήριου επαγγελματία εικονολήπτη Διονύση Πατεράκη ο οποίος μας διέθεσε και υλικό για τον ιστότοπο αυτό.


Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us