Το νησί των Κυθήρων

Τα Κύθηρα, έχουν έκταση   284 τετρ. χιλιομέτρα και το μεγαλύτερο τμήμα τους είναι ημιορεινό με αρκετές μικρές πεδιάδες και καταπράσινες ρεματιές. Το μήκος των ακτών των Κυθήρων φθάνει τα 43 ναυτικά μίλια. Οι ακτές τους διακόπτονται από πολλές παραλίες  αποτελούμενες από άμμο και βότσαλο. Στο κεντρικό τμήμα του νησιού  διαμορφώνεται ένα ομαλό οροπέδιο οι υψηλότερη κορυφή του οποίου είναι ο Μερμηγκάρης  με υψόμετρο 507 μέτρα. Το κλίμα του νησιού είναι εύκρατο με μέση  ετήσια θερμοκρασία  του 19ο C. Η  χλωρίδα του νησιού είναι πλούσια με θάμνους και  δέντρα.

Το νησί διαθέτει σημαντικά έργα υποδομής, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, καλό οδικό δίκτυο, σύγχρονα κτήρια, μεγάλα δίκτυα υδρεύσεως, μονάδα βιολογικού καθαρισμού, πλούσιο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, φροντισμένες πλατείες, εκπληκτική καθαριότητα των δημόσιων χώρων και ένα σύγχρονο ΧΥΤΥ. 

Τα Κύθηρα είναι ένα από τα μέρη  της Ελλάδος, τα οποία διαθέτουν σημαντικό  αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό  πλούτο. Κατά το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, διεξήχθησαν  αρχαιολογικές ανασκαφές σε πολλά σημεία του νησιού με ικανοποιητικά ευρήματα.

Τα Κύθηρα απέμειναν σχεδόν ανέγγιχτα από τον χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες και έτσι υπόσχονται στον  επισκέπτη ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us