Ψώνια στα Κύθηρα

Στα Κύθηρα υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα κυρίως στα τουριστικά και εμπορικά χωριά του νησιού. Τα περισσότερα από αυτά θα τα βρείτε στην Χώρα, στο Λιβάδι, στις Καρβουνάδες, στον Ποταμό και στην Αγία Πελαγία.

Εκτός από τις κλασικές αγορές που μπορεί να πραγματοποιήσει ο επισκέπτης στο νησί, θα βρει σε κάποια μαγαζιά μοναδικά τοπικά προϊόντα όπως συνθέσεις semprevina, (του τοπικού αμάραντου λουλουδιού), ανθό αλατιού από τις φυσικές αλυκές των Κυθήρων, αγνό θυμαρίσιο μέλι, παρθένο ελαιόλαδο από τα άνυδρα ελαιοκτήματα του νησιού κ.α.

Μια επίσκεψη στα τρία  οινοποιία του νησιού θα σας δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε και να αγοράσετε τις ενδιαφέρουσες ποικιλίες κρασιών των Κυθήρων. Τέλος στους παραδοσιακούς φούρνους του νησιού θα προμηθευτείτε τα διάφορα είδη του γνωστού λαδοπαξίμαδου.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το Τσιριγώτικο ηδύποτο “Φατουράδα”. Πρόκειται για ντόπιο τσίπουρο  εμπλουτισμένο με ζάχαρη και καννελογαρύφαλλα το οποίο πίνεται σκέτο ή με πάγο και κατά κοινή ομολογία είναι εξαιρετικό.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us