Λαγκαδιά Μυλοποτάμου

Words by

Λαγκαδιά Μυλοποτάμου

Η λαγκαδιά ξεκινάει από την τοποθεσία του καταρράκτη της Νεράιδας και φτάνει μέχρι την παραλία Καλάμι όπου υπάρχει και η απόληξή του στην θάλασσα. Την Άνοιξη σε όλη την διαδρομή της υπάρχει τρεχούμενο νερό και βάθρες με καταρράκτες, ενώ πλατάνια και πλούσια βλάστηση θα συναντήσει εδώ ο επισκέπτης όλο το χρόνο.

Στο παρελθόν το άφθονο τρεχούμενο νερό έκανε την περιοχή τόπο εκμετάλλευσης του, με την ύπαρξη εκεί μεγάλου αριθμού νερόμυλων και γεωργικής εκμετάλλευσης όπως περιβολιών, λιόφυτων  κλπ. Αυτό πρόσφερε στο Μυλοπόταμο οικονομική ευμάρεια, αυτάρκεια και πληθυσμό που αριθμούσε τα 1200 άτομα, καθιστώντας το ουσιαστικά κεφαλοχώρι.

Στις μέρες μας η περιοχή καταφέρνει και πάλι να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ανθρώπινης δραστηριότητας, για τουριστικούς λόγους αυτή τη φορά, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού της κάλους. Πολλοί περιπατητές επισκέπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου την περιοχή καθώς υπάρχει σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Στον παρακάτω χάρτη της Google έχουμε σημειώσει την αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στους νερόμυλους. Φυσικά η λαγκαδιά του Μυλοποτάμου ξεκινάει από το σημείο που βρίσκεται ο καταρράκτης της Νεράιδας που είναι εύκολα προσβάσιμος από το χωριό.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us