Λαγκάδι Μητάτων

Τα Μητάτα, είναι ένα από τα γραφικότερα και παλιότερα χωριά των Κυθήρων  που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στον επισκέπτη. Το χωριό είναι χτισμένο σε ύψωμα και είναι τριγυρισμένο από τα λαγκάδια, του Απόγυρου, της Τσιγκούρας που συνεχίζει στου Μουντάρου, του Βοκολίου, της Γωνίας και της Σκοτεινής. Όλα αυτά τα λαγκάδια ενώνονται στους πρόποδες του Παλιόκαστρου και καταλήγουν στην εύφορη κοιλάδα της Παλιόπολης. 

Από το γεφύρι ανάμεσα Μητάτα και Βιαράδικα ξεκινάει μια υπέροχη διαδρομή που καταλήγει  στη Λίμνη της Παλιόπολης. Περπατώντας μέσα από απολιθωμένα κοχύλια μπορεί κανείς να δει την  «Μαύρη Σπηλαία» και στο σπηλαιώδη ναό του αγίου Γεωργίου και από εκεί να κατέβει στο πανέμορφο λαγκάδι της Σκοτεινής, το οποίο ενώνεται με το φαράγγι του Τσάκωνα. 

Αυτές οι βαθιές ρεματιές με τα μονοπάτια, τους νερόμυλους, τα περιβόλια, τις πλαγιές με την οργιαστική βλάστηση, με άφθονες μυρτιές, το έμβλημα των Μητάτων, με πορτοκαλιές, λεμονιές και πλατάνια, πραγματικοί νεραϊδότοποι, είναι πηγή ζωής για το χωριό, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Περπατώντας σ’ αυτή τη διαδρομή είναι συγκλονιστικό να αναλογίζεσαι ότι κάποτε ήταν βυθός θαλάσσης, όπως μαρτυρούν τα άφθονα απολιθωμένα όστρακα.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us