Φαράγγι Παλαιόχωρας

Words by

Φαράγγι Παλαιόχωρας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια των Κυθήρων είναι αυτό της Παλαιόχωρας, ή Κακιάς Λαγκάδας. Αποτελείται ουσιαστικά από δύο μικρότερα φαράγγια τα οποία ενώνονται στο σημείο που βρίσκεται η Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας και συνεχίζουν ως ένα, μέχρι και την απόληξή του ανατολικά της Αγίας Πελαγίας στην παραλία Λίμνη από την οποία έκανε της εισβολή του στην πόλη ο πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

Για να κατεβεί κάποιος το φαράγγι υπάρχουν δύο τρόποι: α) Ακολουθώντας την κοίτη του μικρού φαραγγιού από το χωριό Τριφυλιάνικα και β) από το μονοπάτι που ξεκινάει στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας το οποίο οδηγεί μέσα στην κοίτη του φαραγγιού. Στο φαράγγι, το οποίο διαθέτει μεγάλα κάθετα τοιχώματα, βρίσκονται  πέτρινες κατασκευές που δηλώνουν τις οχυρωματικές εργασίες των κατοίκων της Παλαιοχώρας.

Η προσπέλαση του φαραγγιού που διαρκεί περίπου 2 ώρες είναι σχετικά δύσκολη και χρειάζεται να διαθέτει κανείς κατάλληλο εξοπλισμό. Σε δύο σημεία χρειάζεται σχοινί.

Το χειμώνα σε πολλά σημεία τα νερά σχηματίζουν μικρές λίμνες. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου το φαράγγι είναι σχεδόν στεγνό και στο τέλος της διαδρομής πριν τη παραλία, σχηματίζεται μια μικρή λίμνη με γλυκό νερό.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us