Αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων

Words by

Αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων

Στεγάζεται στη Χώρα Κυθήρων. Βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού της Χώρας και σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του οικισμού. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο αρχίζει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 1981 και παραμένει επισκέψιμο για 25 χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν ένας ισχυρός σεισμός προκαλεί σοβαρές ζημιές στο κτήριο. Τον Οκτώβριο του 2013 το κτήριο εκκενώνεται και αρχίζουν παράλληλα οι εργασίες επισκευής και επανέκθεσης. Μετά από μία μακρά περίοδο εννέα χρόνων που έμεινε κλειστό λόγω των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό, το Μουσείο άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό στις 8 Μαΐου 2016, πλήρως ανακαινισμένο και με μία σύγχρονη έκθεση. Το έργο της επανέκθεσης εκτέλεσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το κτήριο διαθέτει πλέον σύγχρονες υποδομές, σύνδεση και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους επισκέπτες, και είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (άτομα με προβλήματα κίνησης και άτομα χωρίς όραση).

Το animation φιλμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων «I am the Leon of Kythera» (Είμαι ο Λέων των Κυθήρων), σε σκηνοθεσία Γιώργου Διδυμιώτη και σενάριο Εύης Πίνη, κέρδισε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Museums in Short 2018. Δείτε εδώ το υπέροχο φίλμ.

Τηλέφωνο Μουσείου: +30 2736039012

Λειτουργία μουσείου:
Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά εκτός από Τρίτη.
Ωράριο: Από 09:00’ – 20:00’, εκτός της Πέμπτης που λειτουργεί 09:00’ – 15:00’

Πρόσβαση: Ασφαλτόδρομος

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us