Πεζοπορία στα Κύθηρα

Στα Κύθηρα έχει αναπτυχθεί και σηματοδοτηθεί πρόσφατα ένα μεγάλο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον  δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τους εξήντα και πλέον οικισμούς των Κυθήρων, κάνει το νησί έναν μοναδικό περιηγητικό παράδεισο. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε κατάφυτες ρεματιές με πηγές, σε κακοτράχαλα μονοπάτια που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες με κρυσταλλένια νερά, σε παλιά γεφύρια και μύλους κάνουν τον επισκέπτη να νοιώθει σαν να περπατάει στο χρόνο. Πολλά από αυτά τα μονοπάτια είναι από τα μινωικά χρόνια και διατρέχουν όλο το νησί.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης των παλαιών μονοπατιών του νησιού, η οποία κάθε χρόνο αυξάνεται. Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει τις χαραγμένες και χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές απολαμβάνοντας σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Περπατώντας στα Κύθηρα ανακαλύπτει κανείς τον κρυμμένο τους θησαυρό. Υπηρεσίες ξενάγησης στα μονοπάτια των Κυθήρων προσφέρονται από αξιόλογες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση και ανάδειξη των μονοπατιών των Κυθήρων θα βρείτε στην σελίδα του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης, ενώ αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις πεζοπορικές διαδρομές των Κυθήρων μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο kytheratrails.gr

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το 2019, το δίκτυο έφτασε τα 100 χιλιόμετρα και το 2021 ολοκληρώθηκε η πλήρης σηματοδότησή του.
Το μονοπάτι M1 της Χώρας έχει αδελφοποιηθεί με το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail της Ιαπωνίας και το Μ41 του Μυλοποτάμου με το Bruce Trail του Καναδά. Τρία μονοπάτια του δικτύου έγιναν τα πρώτα στην Ευρώπη που κατέκτησαν την πιστοποίηση Green Flag Trails.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us