Γλυκοί πειρασμοί

Στα παραδοσιακά γλυκά ξεχωρίζουν οι Ροζέδες, βάση των οποίων είναι το μέλι Κυθήρων, με αμύγδαλα και ζάχαρη και το Παστιτσέτο, ένα ονομαστό γλυκό του νησιού που παρασκευάζεται από φρέσκο βούτυρο, βανίλια και κυδώνι και η Πάστα μύλου, (επειδή άλεθαν στο μύλο τα αμύγδαλα).

Υπέροχο τοπικό γλυκό είναι και το Ξεροτήγανο με τραγανιστό φύλλο, θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και κανέλα. Εξαιρετικά τέλος είναι και τα γλυκά κουταλιού, με συνταγές παλιές από Κυθήριες γιαγιάδες νοικοκυρές, όπως κοφτό κυδώνι, σταφύλι, καρπουζάκι, και βέβαια αμυγδαλάκια, οι γνωστές μάντολες, όπως λέγονται στην Κεφαλονιά, και μαρμελάδες από βερύκοκο, πορτοκάλι, ροδάκινο, κορόμηλο κλπ.

Ιδιαίτερα γευστικά είναι τα καλοκαιρινά φρούτα από ξερικά (άνυδρα) μποστάνια, όπως καρπούζια και πεπόνια. Επίσης τα ντόπια ροδάκινα, (τοπική ποικιλία γνωστή και ως «μαστός της Αφροδίτης»), σύκα, φραγκόσυκα και τα τοπικά ξερικά αμπελοφάσουλα από τα οποία γίνονται τα μαυρομάτικα φασόλια.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αναζητήστε τα γευστικά φρούτα του νησιού στα τοπικά παζάρια στα οποία οι παραγωγοί διαθέτουν επίσης και αγνά οπωροκηπευτικά προϊόντα της Κυθηραϊκής γης.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us