Πολιτική απορρήτου

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Στοιχεία επικοινωνίας

Ο Δήμος Κυθήρων είναι υπεύθυνος επεξεργασίας με τα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση Έδρας: Χώρα, Κύθηρα, Τ.Κ. 80100
Τηλέφωνο: 2736031213
E – mail: admin@destinationkythira.gr

Ποια προσωπικά μου δεδομένα συλλέγονται και πώς;

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγει και επεξεργάζεται ο Δήμος Κυθήρων είναι μόνο αυτά που είναι απαραίτητα για τον εκάστοτε συγκεκριμένο και σαφώς ορισμένο σκοπό και τη συγκεκριμένη νομική βάση.
Στο πλαίσιο αυτό, η επεξεργασία που λαμβάνει χώρα αφορά τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στον Δήμο Κυθήρων σε πραγματικό διαδραστικό χρόνο, όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, τους επίσημους διαδικτυακούς μας τόπους, για παράδειγμα στέλνοντας κάποιο μήνυμα.

Για ποιους σκοπούς γίνεται η επεξεργασία και ποια η νομική της βάση;

Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ και την ισχύουσα νομοθεσία, είτε κατά την αποστολή κάποιου email είτε και μεταγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με νομική βάση:

  • Την μεταξύ μας επικοινωνία για θέματα του νησιού.

Ο Δήμος Κυθήρων μπορεί να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς ανά νομική βάση:

1. Με τη συγκατάθεσή σας
Μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους
Αποστολή ενημερώσεων

2. Για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος σας ή τρίτου
Σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή σας ή η ζωή τρίτου

3. Για λόγους έννομου συμφέροντός μας, ως:
Για την ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας μέσα από τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας.
Για τη διαχείριση των παραπόνων σας.
Για την προστασία και ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των προσωπικών μου δεδομένων;

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχει το προσωπικό του Δήμου Κυθήρων.

Ο Δήμος Κυθήρων είναι υποχρεωμένος ή δικαιούται να κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε διάφορους τρίτους αποδέκτες όπως:

  • Δημόσιους φορείς
  • Ανεξάρτητες αρχές

υπό τον όρο της τήρησης σε κάθε περίπτωση του απορρήτου και του καθήκοντος εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα μου;

Ο Δήμος Κυθήρων διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας. Ωστόσο οφείλει να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα και για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Πως προστατεύονται τα δεδομένα μου;

Στον Δήμο Κυθήρων εργαζόμαστε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε:

  • Υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων.
  • Συλλέγονται αποκλειστικά για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς.
  • Είναι επαρκή, σχετίζονται με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και περιορίζονται στα απαραίτητα.
  • Είναι ακριβή και ενημερωμένα.
  • Διατηρούνται αποκλειστικά εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και όχι περισσότερο.
  • Τίθενται σε επεξεργασία με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη προστασία τους.

Ποια είναι τα δικαιώματά μου;

Ο Δήμος Κυθήρων επεξεργάζεται με αυτοματοποιημένο τρόπο και δεν δημιουργεί προφίλ για κανένα φυσικό πρόσωπο του οποίου διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα
Το υποκείμενο των δεδομένων έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Το δικαίωμα πρόσβασης

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείτε από εμάς για τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε, και να έχετε πρόσβαση σε αυτά.

Το δικαίωμα στη διόρθωση δεδομένων

Έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε εμάς για να διορθώσουμε τα δεδομένα που είναι ανακριβή ή ελλιπή.

Το «δικαίωμα στη λήθη»

Εφόσον δεν μας υποχρεώνει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο να διατηρήσουμε τα δεδομένα που διατηρούμε και σχετίζονται με εσάς, μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε.

Το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Το δικαίωμα στην εναντίωση και στον περιορισμό της επεξεργασίας

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να αιτηθείτε τη διακοπή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας.

Ανάκληση της συγκατάθεσης

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης σας δε θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε σε αυτή και έγινε πριν της ανάκλησής της.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας, μπορείτε να στείλετε email στο admin@dastinationkythira.gr ή να απευθυνθείτε εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση: Χώρα, Κύθηρα, Τ.Κ. 80100, Ελλάδα και θα απαντήσουμε σε αυτές το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από ένα μήνα.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), η οποία είναι η αρμόδια εποπτική αρχή για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων του, εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιοδήποτε τρόπο.

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us